2008. november 22., szombat

Az első hó.... :)


Szép! 
Ez az első gondolat, mikor kinézek most e tájra. 
Az első hó melyet lábam tapod s vágyom benne megfürdeni.
Harsog lépteim alatt.
S az est leszáll, fehér pelyhek kavaroganak a fekete légben. 
Szép!

Krisztián

2008. november 18., kedd

Nieuport 17 - Eduard 1:72 / I.rész

Tóth Zoli (Z63) barátom néhány héttel ezelőtt, kezembe nyomta e kis készletet. Nagyon megörültem neki. Örömöm csak nőtt miután áttanulmányoztam a készletet és megállapíthattam, hogy 1:48 testvérénél ez sokkalta szebb és pontosabb kidolgozottságú. Csak minimális feljavítást igényel e kit. 
A kabinba elhelyeztem egy kilóméterórát melyet öntőkeretből esztergáltam és a merevítő huzalokat húzottszálból. Az ülés háttámlájából hiányoztak a furatok, ezeket kifúrtam, majd vékony ólomfóliából elkészítettem a bekötő hevedereket.



Az előkészítés után lealapoztam a kabinbelsőt Tamiya XF-59, fehér és egy pár cseppnyi sárga módosított árnyalatával. Erre vittem fel művészolaj Természetes Umbra és Világos Okker keverékét. Majd ecsettel csíkokban vissza szedtem. Száradás után a fémrészeket Gunze RLM02-vel megfestettem. Végül lakkoztam és egy estés száradás után fekete művészolaj és egy cseppnyi Humbrol lakk hígított keverékével befolyattam. Miután megszáradt a felület, mattítottam.



Amíg a kabin száradt, néhány alkatrészt előkészítettem és Gunze színek kevert változataival lealapoztam.

Krisztián

Makettkiállítás és Találkozó, Veszprém / I.rész

A hétvégén, Veszprémben került megrendezésre egy makettező találkozó és kiállítás. 
A kiállításon számos szép munkát láthatott a látogató. A teljesség igénye nélkül néhány alkotó neve kik munkájukkal képviseltették magukat, Baranyai Attila (Batya), Jobbágy Szilárd (Xcraft), Vadász István (Vadász) és még sokan mások. 
A kiállítás mellet helyt kapott börze, látványmakettezés és előadás sorozat, melyen bárki ingyenesen részt vehetett.
A résztvevő számos új tapasztalattal és ötlettel gazdagíthatta tudását, hisz nem csak nézhette és hallgathatta az előadásokat, de kérdést is intézhetett az előadókhoz, kik készségesen válaszoltak is arra.
Jómagam sok új élménnyel és ötlettel gazdagodtam, melyekért köszönettel tartozom a Veszprémi csapatnak, kik létre hozták e kis hangulatos családias légkörű rendezvényt. 
Kösz srácok! :)

Krisztián

2008. november 17., hétfő

Waffen SS mellszobor / II.rész




Barátaim és makettező társaim tanácsára kissé átdolgoztam az arcot, mert túl simának és nőiesnek tartották. Az alapötlet az volt, hogy egy leharcolt SS katona a mellszobor alanya, ezért a hideg, mostoha időjárás kissé megviselte a srácot. Nos ennek érdekében egy kis borostát varázsoltam katonám arcára, szürkével. Az így kapott hatás, sokkal életszerűbbé tette a mellszobor arcát.

Olivér



2008. november 6., csütörtök

The Bodi - 35004 - Amerikai tiszt / I.rész

A sofőr mellé gondoltam nem ártana valaki az anyósülésre. Választásom egy tisztre esett. Minden képpen szerettem volna valami egyedi még eddig más által el nem készített ruházatban bemutatni. Választásom egy M1942 tiszti esőkabátra esett. Ezt még ezidáig senki sem készítette el. A figurát Olivér barátom festette ki.



A figura így néz ki a sofőrrel együtt. 



Krisztián