2008. december 1., hétfő

Waffen SS mellszobor / III.rész

Végre elérkezett az idő, midőn megfesthettem az egyenruhát... Az első probléma akkor adódott, amikor rájöttem, hogy az SS álcaruha nem is olyan egyszerű, sem színeit, sem mintázatát tekintve.Szerencsére sok képanyag van fent a neten, így könnyen megtaláltam a figurához szükséges képanyagot. A színek kiválasztását a szememre bíztam, hiszen - nem volt más választásom - kép alapján festettem meg a színeket. A mintázatot igyekeztem lemásolni a képekről, amelyek elölről, hátulról és belülről mutatták a zubbonyt. A festésnél arra figyeltem, hogy élethűen nézzen ki a zubbony, illetve, hogy a színei - többé-kevésbé - helyesek legyenek. Ha kínvallatás keretében kérdeznek meg, akkor sem tudom, hogy milyen keverékeket használtam a zubbonyhoz. Ez nem volt nagy segítség azok számára akik ilyen egyenruhát akarnak a jövőben festeni....... Hát egyelőre ennyi...

Olivér

4 megjegyzés:

Radek Pituch írta...

Hi Oliver

Beautiful paintjob. I really love it! The whole bust looks very realistic to me.

Best regards

Radek

Oliver Kovacs írta...

Hi Radek

thank you! I would like to show the different dress goods and the steel helmet etc. every piece has got a different characteristic.
Thank you again and please look our blog sometimes.
regards
Oliver

CALVIN TAN írta...

Hi Oliver,

nice paintwork!. I really love helmet and the texture on the herringbone pea pattern tunic. Looking forward to seeing more of your stuff.

Here's wishing you a Merry Christmas and a Happy New Year!

Calvin

Tibor írta...

Hello Oliver, cool stuff, love it :-)