2009. február 5., csütörtök

Mercedes Benz L4500 - Zvezda 1/35


Végre nem Opel Blitz! Ez jutott eszembe mikor megláttam a Zvezda katalógusában. Másnap meg is vettem magamnak, gondolván jól fog mutatni a Karácsonyfa alatt. Persze nem bírtam ki és ahogy hazaértem rögvest neki láttam. Az építés könnyű és élvezetes. Mintha nem is Zvezda gyártmány lenne. Az összeállítás nem sok időt igényelt, bár időm a legkevesebb. Ezért a befejezéshez Szabácsik Péter barátomat hívtam segítségül, akivel egy délután alatt befejeztük azt amire nekem már nem jutott volna elegendő időm.A festésre előkészített makettet Gunze H32 field gray - H11 flat white - H8 flat black keverékével alapoztam. Majd ezen szín fehérrel világosított árnyalatával a felső részeket átfújtam. Az alsó részeket az alapszín feketével sötétített változatával megfújtam. Végül Gunze matt és fényes lakk keverékével állítottam be a jármű fényét. Ez után Van Dyck barna művész olajjal befolyattam. Száradás után Égetett szienna és Fekete keverékével kopásokat imitáltam. Kellő idő elteltével, ismételten lakkoztam a fentebb említett keverékkel.

A ponyvát standard milliputból készítettem. Úgy nyújtottam mint ahogy a tésztát szokás, csak itt hintő port használtam liszt helyett. Ezt méretre vágtam és felhelyeztem a helyére, ecsettel és újjal alakítva a gyűrődéseket. Száradás után lemostam a hintő port és színre fújtam kevert Gunze színnel (Sajnos az összetételét nem tudom mert egy korábban kikevert színt módosítottam). Az alsó és árnyékban levő részeket egy meleg zöldes árnyalattal fújtam meg.    

Hó! Ettől féltem eddig a legjobban. Utána olvastam hogy mások hogyan is készítik, végül Forintos Kálmán módszere mellett döntöttem. 
Tapéta ragasztót egy ecsettel felhordtam, hol vastagon - hol vékonyan és jól megszórtam szódabikarbónával. ahol túl direktnek éreztem ott egy fogpiszkálóval alakítottam rajta.

Krisztián 

Nincsenek megjegyzések: